Day Care Vincent

Day CareIn onze Day Care bieden wij hulp en zorg aan kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Zij kunnen hiervoor kosteloos bij ons terecht.

Wij zorgen er allereerst voor dat de kinderen medische zorg krijgen en gezien worden bij de kliniek in onze buurt voor een juiste diagnose, behandeling of medicatie als dat nodig is. Als ouders deze zorg niet kunnen betalen, betalen wij die voor hen. Vanuit de diagnose die gesteld is, proberen wij de ouders/verzorgers van het kind voor te lichten over de beperking van het kind en de zorg die het nodig heeft. Wij bieden de kinderen drie dagdelen per week fysiotherapie aan. Hiervoor hebben wij een eigen fysiotherapeute in dienst. Zij probeert, samen met ouders/verzorgers, zoveel mogelijk vooruitgang te bereiken bij de kinderen, door te kijken naar de mogelijkheden en het geven van een juiste behandeling. Daarnaast organiseren we groepsbijeenkomsten voor ouders/verzorgers waarin we hen voorlichting geven over o.a. de zorg voor hun kind, hygiëne, geboortebeperking, HIV/Aids etc. Tot slot bezoeken wij ook kinderen in hun eigen woonomgeving om nog beter te inventariseren waar behoefte aan is (bijv. speciale rolstoel) en gerichter advies te geven.

Elke zaterdag wordt de Day Care ook gebruikt voor het lesprogramma dat we aanbieden aan kinderen uit de omliggende dorpen. Kijk voor meer informatie onder de button ‘Educatie-Aflatoun’.

Vincent van WijmenDaycare Vincent is vernoemd naar Vincent van Wijmen. Hij was advocaat te Breda (Nederland) en secretaris van de Stichting Katholieke Wezenverzorging.  Tijdens zijn ziekte is hij via één van de verpleegsters in contact gekomen met Stichting Home Sweet Home. Ter nagedachtenis aan hem heeft de Stichting Katholieke Wezenverzorging Breda een donatie gedaan om Daycare Vincent te realiseren.

Wilt u de kinderen van Day Care Vincent steunen? Word dan vriend/vriendin van Day Care Vincent. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.