Educatie - Aflatoun

Het onderwijs in Oeganda is over het algemeen van slechte kwaliteit. Veel kinderen missen, zelfs als ze alle jaren van het onderwijs doorlopen hebben, nog steeds essentiële vaardigheden op financieel en sociaal vlak om later een goed en onafhankelijk bestaan op te kunnen bouwen.

Daarom zijn wij begin 2015 gestart met het geven van het Aflatoun-lesprogramma aan een aantal kinderen van Home Sweet Home, maar vooral ook aan kinderen uit de ons omringende dorpen. Aflatoun is een professioneel lesprogramma (o.a. erkend door Unicef en Koningin Máxima) dat kinderen de mogelijkheid biedt zich te ontplooien op sociaal, financieel en persoonlijk vlak. De kinderen leren over zichzelf, (kinder-)rechten en plichten, sparen en uitgeven, plannen, budgetteren en ondernemen. Dit lesprogramma wordt wereldwijd al in diverse landen met succes toegepast.

Educatie-Aflatoun

Onze ervaringen met dit lesprogramma zijn heel positief en ook de kinderen en ouders van kinderen die al deelgenomen hebben aan het programma bij ons, zijn razend enthousiast. Voor elk ontwikkelingsniveau kunnen we materiaal aanbieden. Zo kunnen we het lesprogramma heel makkelijk aanpassen aan het niveau van de kinderen. Hierdoor kunnen we echt een verschil maken! Gedurende de lesperiode komen de kinderen elke zaterdag met veel plezier naar onze dagbesteding om de lessen te volgen. Wij zijn heel blij dat we via Startup4kids in Nederland ook dit jaar weer de mogelijkheid hebben gekregen om dit lesprogramma te geven aan onze kinderen en de kinderen uit onze directe omgeving!

Meer informatie over Aflatoun: www.aflatoun.org/home

Meer informatie over Startup4kids: www.startup4kids.nl/