Nieuwsbrief december 2018

HSH logoKerstfeest in de gevangenis
Twee van onze grote meiden mogen in de vakantie wat bijzonders doen. Vanuit de kerk wordt er een groot kersttoneelstuk geoefend met veel jongeren, muziek, drama en dans. K. en G. doen hier aan mee.

Elke dag gaan ze naar de kerk om te oefenen en rondom kerst zullen ze dit toneelstuk opvoeren in verschillende gevangenissen in de omgeving. De kerk steunt deze gevangenissen dan ook door ze extra eten en dergelijke te geven voor de kerst. We zijn erg blij dat onze dames hieraan mee willen doen, ze hebben er veel plezier in en het is ook goed voor hen om wat te kunnen betekenen voor onze medemensen. Dit moedigen we van harte aan. Met kerst zullen ze dit zelfde toneelstuk ook in de kerk opvoeren en zullen we als familie met elkaar gaan kijken naar wat ze al die tijd zo hebben geoefend.


Home Sweet Home op de Nederlandse TV
We kunnen het geheimpje nog niet helemaal verklappen, maar deze maand zijn we een weekje gevolgd door een Nederlandse Tv-ploeg. Waarom precies, dat is nog een verrassing. Maar we kunnen jullie wel vast vertellen dat ze in het voorjaar nog een keer terug komen en dan iedereen in Nederland in de zomer 19 een mooi kijkje krijgt in het Home Sweet Home leventje van Suzan, Zenon en alle kinderen.


Iedereen vakantie!
In Oeganda is het in december en januari altijd grote vakantie, zoals we die in Nederland in de zomer kennen. Normaal gesproken zijn dit ook de warmste maanden, maar nu merken we dat er aardig wat regen valt. Misschien dat ook hier de seizoenen en het klimaat wat aan het veranderen zijn. B., inmiddels op de middelbare school, was de laatste die vakantie kreeg. Hij zit intern op school en we zijn super blij om ook hem deze vakantie bij ons te hebben. Hij kwam ook nog eens naar huis met erg goede resultaten dus we zijn erg trots.


Sinterklaasfeest1

Sinterklaas bij Home Sweet Home
Ook hier kwam Sinterklaas op bezoek. Omdat nu alle kinderen wat groter en ouder worden kunnen we dit nu wat anders vieren. Dit jaar hebben we met elkaar lootjes getrokken en werd er door alle kinderen voor elkaar een surprise en gedicht gemaakt. Ook mochten ze voor elkaar kadootjes kopen. Alleen de voorbereidingen waren al de moeite waard. Zo leuk om iedereen vol enthousiasme bezig te zien! Het was een tijd vol geheimen, creativiteit, blijheid en een HEERLIJK avondje! Oma, bedankt voor de kruidnoten!
Sinterklaasfeest2 


Kerstfeest Day Care Vincent
De eerste week van december hebben we met de fysiotherapeut en alle kinderen en ouders van Day Care Vincent kerstfeest gevierd. Samen ervaringen uitgewisseld over hoe we het beste onze kinderen met handicaps kunnen begeleiden thuis. Met elkaar oefeningen gedaan en genoten van wat frisdrank en elkaars gezelschap. We kijken terug op een fijne tijd met elkaar. Nu hebben de kinderen van Day Care Vincent vakantie. In januari zal de fysiotherapie weer opgepakt worden.


Kerstfilm en nieuwjaarsgroet

Kerstfilm & nieuwjaarsgroet
Zoals elk jaar zijn wij weer druk bezig om een leuk kerstfilmpje voor u te maken! Alle kinderen en projecten zijn hierbij betrokken. Ook de groep dorpskinderen die elke zondag hier danslessen krijgen zijn al weken hard aan het oefenen. Zenon heeft deze keer weer een leuk liedje geschreven en opgenomen en we hopen voor de kerst het filmpje nog online te zetten! Niet vergeten te kijken op Facebook hoor!


Boerderijnieuws

Boerderijnieuws
In de vorige nieuwsbrief deden wij een oproepje voor donaties voor kerstpakketten die we de kinderen voor de kerst meegeven naar huis. Blij ben ik om jullie te melden dat dit helemaal goed is gekomen. Dus met de kerst krijgen alle kinderen en werkers een extraatje mee naar huis.

De afgelopen maand hebben wij veel gesnoept van papaja’s. Dit zijn grote vruchten die aan de boom groeien. Het heeft wel wat weg van een galia meloen, is oranje van kleur en lekker sappig en zoet. Wij hebben veel van deze bomen en bijna dagelijks konden we tijdens de ochtendpauze genieten van deze vruchten.

O., één van onze kinderen die niet spreekt, had een eend meegenomen naar de boerderij. We vroegen ons allemaal af hoe hij aan deze eend kwam. Na wat simpele vragen kwamen we erachter dat deze eend van hem thuis was. Met een touwtje om zijn poot en een door O. verzorgde water en etensbak stond de eend daar op de boerderij. Op een gegeven moment pakte O. steeds onze mannetjes eend en zetten deze naast zijn eend neer. Toen viel het kwartje. De slimme O. had zijn eigen eend meegenomen om deze door onze mannetjes eend te laten bevruchten. Erg grappig om te zien en natuurlijk hartstikke slim bedacht. Hopelijk voor O. heeft hij snel baby eendjes thuis.

Elke dag weer is het genieten van hoe de kinderen met elkaar omgaan. Het is echt een hechte vriendengroep. Als er iemand een paar dagen niet komt vragen alle kinderen direct waar hij of zij is. Deze maand kregen we een groep mensen op bezoek uit Amerika. Vooraf hadden ze ons gevraagd wat ze konden meenemen. Alle kinderen zijn voorzien van een nieuwe overall. Erg lief om te zien hoe ze elkaar in de overalls hijsen, de mouwen bij elkaar opstropen en elkaar complimentjes geven over hoe goed ze eruit zien!
Boerderijnieuws 

Alle kinderen die op de boerderij komen wonen thuis bij hun ouders. Heel vaak wordt er aan ons gevraagd om extra dingen. Ik antwoord altijd; wij zorgen voor de kinderen op de boerderij en thuis moeten jullie voor ze zorgen. Uiteraard als er echt nood is met bijvoorbeeld medicatie of iets dergelijks helpen we, maar de ouders moeten er niet te makkelijk over gaan denken en weglopen van hun verantwoordelijkheden. Eén van onze oudste meisjes en had vroeger altijd een implanon, een vorm van anticonceptie. Deze was verjaard en haar moeder wilde haar niet opnieuw aan anticonceptie helpen, omdat de vrouwen in het dorp hadden gezegd dat ze hier misschien wel kanker van kon krijgen. Ik snap heel goed dat het beangstigend is voor een moeder als dit de verhalen zijn die je hoort, echter loopt haar dochter hierdoor een groot risico. We zijn blij dat we na meerdere gesprekken met haar moeder hen zo ver hebben gekregen om opnieuw iets te laten plaatsen. Samen met hen zijn we naar de kliniek gegaan waar we erg goed zijn geholpen.

Ook onze kinderen hebben deze maand vakantie! Vanaf 19 december tot 21 januari. Vooraf zullen we eerst met elkaar kerstfeest vieren, waarbij we zingen, dansen en lekker eten. Daarna zullen zij hun kerstpakketjes ontvangen en een maandje thuis zijn, waar ze hopelijk erg trots kunnen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd en goed helpen!


Doelshop

Via Doelshop uw zorgverzekering oversluiten en gratis doneren aan Home Sweet Home
Het is weer de tijd van het jaar om kritisch naar uw zorgverzekering te kijken. Mocht u van plan zijn te veranderen van zorgverzekeraar, doet u dit dan via https://homesweethome.doelshop.nl/ . U kunt op deze pagina doorklikken naar de zorgverzekeraar bij wie u de verzekering wil afsluiten, of doorklikken naar bijvoorbeeld Independer om de juiste verzekering te zoeken en af te sluiten. Als u dit doet via onze doelshop pagina, dan doneert de nieuwe zorgverzekeraar eenmalig een mooi bedrag aan Home Sweet Home. De premie die u betaalt is hetzelfde als u zich rechtstreeks via de pagina van de zorgverzekeraar zou aanmelden en de donatie kost u ook helemaal niets! Mooi toch? We wensen jullie allemaal een mooie en liefdevolle kerst & een heel vreugdevol 2019.


We wensen jullie allemaal een mooie en liefdevolle kerst & een heel vreugdevol 2019.

Suzan, Zenon, Eline en alle kinderen van Home Sweet Home