Nieuwsbrief februari 2019

huh logoHet is alweer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.
We hebben het hier de laatste tijd heel erg heet gehad. Phoe, wat was het warm zeg! Het had ook al weken niet meer geregend maar vannacht kwam er dan eindelijk weer een lekkere tropische regenbui naar beneden. Ik denk dat als het overdag was gevallen, dat heel het dorp in de regen had gedanst, want wat hebben we de regen hard nodig voor onze planten.


Scholen
En toen kwam ineens de grote vakantie ten einde en was het weer tijd voor school. Voor ons brak er een heel nieuw tijdperk aan. Zoveel kinderen tegelijk die aan een nieuwe opleiding/school begonnen. We wisten eigenlijk niet zo goed wat we moesten verwachten. Maar ik kan je zeggen dat het de eerste keer heel veel werk is. Een van onze kinderen zit natuurlijk al op de middelbare school maar we kwamen er achter dat die school eigenlijk heel veel voor hun leerlingen doet. (De school wordt vanuit Amerika gesponsord) Nu kregen we een aantal dagen voordat ze zich op de scholen moesten melden een hele waslijst met wat er nodig is voordat ze op school mogen starten. Deze lijst bevat natuurlijk het schoolgeld, maar daar houdt het niet mee op.

We moesten onder andere het volgende meegeven aan elke leerling.
-een pak van tenminste 10 stuks wc-papier. - een matras, - beddengoed, - een deken,  - een klamboe, - een zaklamp, - 2 bezems,  2 dweilen,  -een paraplu,  - een jerrycan, - een wasteil, zeep om kleren mee te wassen,  4 zwarte rokken zonder iets erop,  ondergoed,  alle verzorging spullen, - een bijbel,  - een woordenboek, - een atlas,  slippers,  gewone schoenen,  schoolschoenen,  en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarnaast moeten ze ook suiker en heel veel snacks meenemen die goed blijven. Ze krijgen op deze scholen namelijk elke dag hetzelfde eten. Witte maïsmeel met water voor het ontbijt en witte maïsmeel met bruine bonen voor lunch en witte maïsmeel met bruine bonen voor het avondeten. Ik vraag me al jaren af waarom iedereen dit maar toelaat op alle scholen maar het is hier (helaas) heel normaal.

Hieronder een foto van de volle auto waarmee we Dorothy en Lydia naar school hebben gebracht.
Volle auto naar school


Schoolkosten

De schoolkosten zijn op dit moment erg hoog. We hebben het deze keer bij elkaar kunnen schrapen maar het was zeer moeilijk. We willen Ruth en al haar vrienden bedanken voor de geweldige donatie waarvan twee van onze kinderen dit termijn naar school kunnen. Ze hebben tevens een bedrag achter gelaten voor speelgoed voor onze gehandicapte kinderen.
We willen u vragen om voor ons en onze kinderen te bidden dat/of na te denken hoe we onze kinderen in school kunnen houden. We hebben echt een groot tekort aan geld voor schooljaren en kunnen uw hulp hard gebruiken. Wil uw kerk of de school van uw kinderen misschien een actie opzetten? Of heeft het bedrijf waar u werkt een fonds voor ontwikkelingshulp of willen zij eenmalig met een bijdrage steunen (dit is aftrekbaar van de winst)? Alle ideeën en hulp zijn welkom.


Pakketjes en brieven

We willen in deze nieuwsbrief ook weer een keer aandacht geven aan de lieve pakketjes en brieven die binnenkomen. M. heeft weer een geweldig pakket gekregen van Dorethea, Arie en David. Ze was echt zo ontzettend blij. Ook B. heeft zijn verjaardagspakket weer ontvangen. Hij zal deze in de volgende vakantie openen omdat hij net twee dagen te laat aangekomen was.
Samen met Corine (bestuurslid HSH) hebben veel mensen van de Jozua gemeente ons de laatste tijd kaartjes en zelfs cadeautjes voor Rebecca gestuurd. De kaartjes komen nog steeds binnen en wat is het een fijne steun in de rug! We hebben de laatste twee maanden meer kaartjes ontvangen dan de laatste tien jaar bij elkaar. Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor deze steun in de rug. Deze bemoediging kwam op de juiste tijd en we hebben het in onze harten gesloten. Bedankt!
Pakketten


Eerste baantjes

Onze oudste kinderen worden ouder en we willen dus graag dat ze hun eerste baantjes krijgen maar dat is nog niet zo makkelijk hier. Als een geluk voor twee van onze kinderen nam de kok van de boerderij vorige maand ontslag en was er niemand om voor de boerderij te koken. Ik heb onze twee jongeren van het kinderhuis aangedragen en die hebben de laatste maand gekookt. Iedereen vindt het eten lekker en de dames hebben hun eerste salaris verdiend.


Day Care Vincent Fysiotherapie

Day Care Vincent - fysiotherapie
Deze week is er een nieuwe fysiotherapeut begonnen.  Wat zijn we blij dat we iemand gevonden hebben!  Zijn naam is Joel en we hopen dat we lang met hem kunnen samenwerken. Zorgboerderij2Zorgboerderij3
De Zorgboerderij
Hoi, hallo Nederland, hier weer wat vers nieuws voor jullie vanaf de boerderij!
Februari was een leuke maand voor ons. Qua weer is het erg droog en warm, maar we verwachten de regen begin maart, dus we zijn volop bezig met het planten van nieuwe groentes. We doen dit eerst altijd op kleine oppervlaktes. Hierdoor kunnen we het makkelijk water geven. Als dan de ‘echte’ regen begint zijn we al een stapje voor en planten we het over naar de grote stukken land.

Onlangs waren we uitgenodigd voor de ‘Night to Shine’ van de Tim Tebow Foundation. Een avond die in meer dan 45 verschillende landen wordt georganiseerd om kinderen met een handicap te laten stralen. Helemaal opgedoft en wel gingen we met alle kinderen van de boerderij en het kinderhuis naar deze avond. En wat was het geweldig! Aan alles was gedacht. Foto’s werden gemaakt, kinderen konden geschminkt worden, lekker eten, taart, frisdrank, heel veel muziek en dans. Onze kinderen hebben echt genoten en het was een feestje om het mee te maken! Kijk in de onderstaande link de ontroerende video die is gemaakt van deze prachtige avond;
Bekijk hier de film van die avond.

Met de kinderen gaat alles lekker z’n gangetje. Een grappig verhaaltje is dat Z. per ongeluk zichzelf in de hand had gesneden. Niet diep, maar er was wel een klein velletje van zijn vinger af. Ik zag het gebeuren, maar hij reageerde er amper op. Dus ik dacht, laten we het ook niet groter maken dan dat het is, en liet hem. Later kwam hij met een heel boos gezicht naar mij toe en zei ‘kijk, dit heeft P. gedaan!’ P. is een andere jongen op de boerderij die hij de schuld wilde geven. Z.,…ons boefje!

Verder zijn we erg druk met de begrotingen voor komend jaar. Zo willen we een nieuw geitenverblijf en konijnenverblijf gaan bouwen, dit allemaal in kinderboerderij stijl. Erg leuk om zo bezig te zijn met de vooruitgang en het mooier maken van de boerderij. Ook zijn alle looppaden nu nog onverhard. We willen deze allemaal verharden, zodat de boerderij straks ook goed rolstoeltoegankelijk is. Allemaal leuke bezigheden.

We hopen op flink wat regen voor maart en een hoop gezellige werkdagen, we wensen al onze lezers en supporters het allerbeste en heel veel liefs van de hele boerderij!
De zorgboerderij1De zorgboerderij4


Hartelijk dank voor het lezen van onze nieuwsbrief en uw interesse in en steun voor onze kinderen!
Veel liefs,
Suzan, Zenon, Eline en alle kinderen van Home Sweet Home