Nieuwsbrief maart 2019

huh logoTwee ondervoede kinderen

We zorgen (samen met de families) voor twee ondervoede kinderen op dit moment. Met het meisje gaat het al een stuk beter. Haar moeder is net na de geboorte overleden. Ze kwam met 7 maanden bij ons en woog op dat moment 1,5 kilo minder dan onze Rebecca die toen 2 Maanden was. Ze woont nu bij haar oma.

Je hebt hier in de grote steden wel flesvoeding maar een blik kost voor veel mensen al een half maandsalaris. Haar oma had het opgegeven en wilde zich niet meer hechten aan haar, zodat het niet zo’n pijn zou doen als ze zou overlijden. De hechting was dus heel erg slecht. Wij zorgen nu overdag voor het meisje en haar oma doet dat ‘s nachts. Haar oma kijkt intussen al heel anders naar de situatie en heeft weer HOOP. Met uw steun hebben we weer een kindje kunnen redden. Bedankt namens haar.
Het jongetje is nieuw en zijn we pas net gaan helpen. Hij is 13 maanden oud maar zeer mager. We gaan morgen met hem naar het ziekenhuis om te kijken of er geen achterliggende medische oorzaak achter zijn ondervoeding zit. Daarna zullen we hem en zijn moeder helpen om hem weer groot en sterk te krijgen. Wordt vervolgd...


Tv programma

Bovenstaande verhalen kunt u eind september/begin oktober ook in de uitzending zien die ze op dit moment over ons gezin maken. Houd onze facebookpagina en deze nieuwsbrief dus in de gaten over de datum en tijd dat dit uitgezonden wordt. Ze zijn hier op dit moment weer aan het filmen dus het is gezellig druk.


Schoolbezoek
School bezoek

Intussen zijn we ook alweer bij de kinderen op school langs geweest om de resultaten te zien en te kijken hoe het met de kids gaat. Bij twee van onze kinderen kregen we een heel optreden waarbij er op maat gelopen moest worden (van het leger geleerd). Onze oudste jongen doet het ook heel erg goed. Hij verbaasde ons met een toneelspel en hij staat gemiddeld een 8.5 dus dat gaat erg goed. Twee van onze meiden zitten op de opleiding en daar hebben ze geen bezoekdagen omdat het om volwassenen gaat.Zorgboerderij2Zorgboerderij5
Nieuws van de zorgboerderij

Maart is voorbij gevlogen! Een maand waarin we een hele hoop waarschuwregen hebben gehad. Je zult wel denken; waarschuwregen? Haha, dat klopt... Na het droge seizoen komt er altijd een korte periode van veel regen. De mensen hier zeggen dat dit is om ons te waarschuwen dat we moeten planten en om de grond weer zacht te maken na de droogte. Inmiddels is het weer erg warm en we verwachten over niet al te lang het ECHTE regenseizoen in te duiken.
Alles staat in de tuin. De jonge bloemkolen, kolen, andijvie, paprika’s, spinazie en ga zo maar door komen langzaam op. En gelukkig hebben wij genoeg handen om met elkaar water te geven aan onze plantjes op de dagen dat het niet regent. Het is ook erg schattig om te zien hoe voorzichtig de kinderen omgaan met de planten, zo kun je goed merken dat ze echt doorhebben dat ze nog erg kwetsbaar zijn.

Maart is ook de maand waarin we 3 jaar geleden begonnen met de zorgboerderij. 3 jaar geleden stapte ik met Auntie Rita en 6 kinderen de boerderij op om te gaan werken. Nu, inmiddels met 8 man personeel en dagelijks 15 kinderen, is het haast niet meer voor te stellen dat het nog maar 3 jaar geleden is. Er is zoveel veranderd, zoveel gebouwd, er zijn zoveel dieren bijgekomen en is zoveel gezelliger!

Ook zijn we begonnen met een heel groot en uitdagend project. Namelijk klokkijken. Waar dit op de basisschool in een weekje vaak wel onder de knie is, heb ik er 6 maanden voor uitgetrokken. De klok hangt op, stap 1 is gedaan. Nu heb ik kleurtjes bij verschillende tijden gehangen en gaan we leren welk kleurtje wat is. Blauw is 8 uur en dat betekent ontbijt. Rood is half 11 en dat betekent water en fruit moment. Geel is 12 uur en dat betekent lunch.
Zo hebben we ook nog tijden van opruimen en naar huis gaan. Toen ik de klok ophing vroeg ik aan de kinderen: ‘hoe laat is het jongens?’ Alle kinderen zaten aan de picknicktafel om water te drinken en M. antwoordde: ‘Tijd om te werken.’ Heel scherp... O. heeft de eerste drie dagen wel uren naast de klok gestaan met zijn oor tegen de klok aan. Hij vond het zo bijzonder dat het tikte. We gaan zien hoe en of het gaat lukken, maar we zijn in ieder geval met frisse moed begonnen.
Zorgboerderij4


We wensen jullie het allerbeste voor april, met een mooi paasfeest en hopelijk ook in Nederland wat zonnestraaltjes!

Lieve groet vanaf de boerderij.