Kinderhuis

In 2009 zijn we een kinderhuis begonnen in Njeru. Daarna zijn we verhuisd naar Bukaya. De locatie werd al snel te klein en in 2011 hebben we zelf een huis gebouwd in Butema Village, niet ver van Jinja, een stad in zuidoost Oeganda.

Er worden maximaal 15 kinderen opgevangen in ons kinderhuis, op deze manier blijven we kleinschalig en kunnen de kinderen in een gezinssituatie opgroeien, met Suzan en Zenon als vervangende ouders. De achtergronden van de kinderen zijn heel verschillend, maar ze hebben allemaal een moeilijke tijd meegemaakt voordat ze bij ons terecht kwamen en zijn veelal getraumatiseerd. Veel kinderen zijn achtergelaten en hebben psychische en/of medische problemen, zoals HIV. We vangen ook kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking op. Deze kinderen zijn vaak niet welkom in andere kinderhuizen. Samen met de lokale medewerkers krijgen de kinderen de mogelijkheid om op te groeien in een christelijke woonomgeving, met respect voor de Oegandese cultuur en tradities.

Wilt u de kinderen van ons kinderhuis steunen? Word dan vriend/vriendin van onze weeskinderen. Dat kan  al vanaf € 5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.