Zorgboerderij

   
We hebben een kleinschalige boerderij waar de kinderen van ons kinderhuis en de day care kunnen werken en leren. Op deze manier kunnen de kinderen in de toekomst hun eigen omgeving helpen door te werken op het land of te zorgen voor de dieren. Voor deze kinderen is het belangrijk zichzelf te kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen ouders en dorpsgenoten te laten zien dat zij ondanks hun beperking, zeker nog wel in staat zijn dingen te leren en een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

In de ochtend verzorgen de kinderen de dieren, maken ze de hokken schoon en krijgen ze in het Day Care-gebouw les over het werken op het land. In de middag wordt het land voorbereid, planten ze zaden, wordt het onkruid verwijderd en wordt er geoogst en gedroogd. Op deze manier leren ze het hele proces kennen. Gedurende de dag krijgen de kinderen ook twee maaltijden aangeboden.

Wanneer de boerderij producten gaat opleveren zullen we de kinderen leren om deze klaar te maken en te verkopen.

Wilt u de kinderen van onze Zorgboerderij steunen? Word dan vriend/vriendin van de Zorgboerderij. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.