Zorgboerderij

   
We hebben een kleinschalige boerderij waar de kinderen van ons kinderhuis en de day care kunnen werken en leren. Op deze manier kunnen de kinderen in de toekomst hun eigen omgeving helpen door te werken op het land of te zorgen voor de dieren. Voor deze kinderen is het belangrijk zichzelf te kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen ouders en dorpsgenoten te laten zien dat zij ondanks hun beperking, zeker nog wel in staat zijn dingen te leren en een waardevolle bijdrage te leveren aan de gemeenschap.

In de ochtend verzorgen de kinderen de dieren, maken ze de hokken schoon en krijgen ze in het Day Care-gebouw les over het werken op het land. In de middag wordt het land voorbereid, planten ze zaden, wordt het onkruid verwijderd en wordt er geoogst en gedroogd. Op deze manier leren ze het hele proces kennen. Gedurende de dag krijgen de kinderen ook twee maaltijden aangeboden.

Wanneer de boerderij producten gaat opleveren zullen we de kinderen leren om deze klaar te maken en te verkopen.

Eline Verhaar zal in het voorjaar van 2017 naar Oeganda gaan om voor een langere periode als Supervisor de Zorgboerderij te gaan leiden. Eline heeft in 2016 een half jaar als vrijwilligster gewerkt bij Home Sweet Home en is zo betrokken geraakt bij het project en met name bij de kinderen van de Zorgboerderij, dat zij besloten heeft hiermee verder te willen gaan. Haar wens is de opbrengst van de boerderij en de zorg voor de kinderen verder te kunnen optimaliseren, zodat we op den duur zelfvoorzienend kunnen zijn en meer kinderen kunnen helpen in hun ontwikkeling. Hiervoor is uw financiële steun hard nodig.

Wilt u de kinderen van onze Zorgboerderij steunen? Word dan vriend/vriendin van de Zorgboerderij. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.