27/7/2020Nieuwsbrief

Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder. Wij hebben weer een aantal vrijheden gekregen maar niet zoveel als in Nederland.

Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder.
Wij hebben weer een aantal vrijheden gekregen maar niet zoveel als in Nederland. Onze grenzen en scholen zijn nog steeds gesloten en er is ook nog geen vooruitzicht wanneer deze week open gaan. We zijn verplicht overal een mondkapje te dragen en we mogen maar met 4 mensen in dezelfde auto. De avondklok is nog steeds van kracht en er mag niemand op straat zijn tussen 7 uur 's avonds en 6.30 uur in de ochtend.
Suzan met kind


Moeilijke weken
:
Op 5 mei is mijn moeder (moeder van Suzan) overleden. Mijn moeder is jarenlang de voorzitter geweest van Home Sweet Home en heeft heel erg veel voor ons en onze organisatie betekent. Door haar harde werken hebben we het project op kunnen starten en jarenlang kunnen runnen. Doordat de grenzen gesloten waren hebben wij helaas de begrafenis niet bij kunnen wonen. Wij hopen dat de verzekering toch nog iets voor ons wilt doen als de grenzen open gaan zodat we dit toch kunnen beseffen en een plekje kunnen geven.


Corona voedselhulp
:
Wij willen iedereen namens het hele dorp bedanken voor de voedselhulp die wij mochten uit delen.
Honderden/duizenden kilo’s eten en zaden hebben we in ons dorp uit mogen delen aan de mensen die het het hardste nodig hadden. We hebben ook alle families (van voorheen ondervoede) kinderen bij kunnen staan in deze tijd.
Zakken met zaden


K
. (zie foto helemaal boven samen met Suzan) is het zesjarige ondervoede jongetje dat een tijdje geleden bij ons kwam. Hij is 6 jaar en had een gewicht van maar 7 kilo. Toen hij bij ons kwam mochten wij door de Corona niet met de auto rijden en je mag/mocht ook niet op achter op de motor. (wat hier gebruikelijk is). Het was in het begin dus zeer moeilijk om de juiste medische zorg voor hem te krijgen. We hebben het er op een gegeven moment op gewaagd en we hebben hem met de boda naar een kinderziekenhuis gebracht. Hij heeft hier meer dan een week gelegen en toen mocht hij weer naar huis.
Nadat hij een aantal dagen bij ons was ging het weer mis en hebben we hem meegenomen naar een internationale kliniek. (we mochten weer met 3 mensen in de auto.) We moesten daar elke dag terug komen voor medicatie door zijn infuus en we werden naar verschillende ziekenhuizen gestuurd voor bepaalde onderzoeken. Ondertussen hadden/hebben wij tijdelijk de zorg van de moeder overgenomen. (door heel veel papierwerk en gesprekken) en begonnen wij ook medische dingen te zien die de moeder nooit gezegd had. Na nog een opname van een week zijn we bij een hele goede dokter terecht gekomen.


K
. heeft zeer waarschijnlijk de ziekte van Hirschsprung. Bij deze ziekte mis je de zenuwen in een stuk of in de hele darmen. De zenuwen zorgen er voor dat de darmen zo bewegen dat de ontlasting verplaatst wordt. Bij de ziekte van van Hirschsprung gebeurd dat niet op de plek waar geen zenuwen in de darm zitten. De ontlasting kan dan niet verder en hoopt zich op. (het kan er niet zelf uit) de darmen kunnen dan ook ontstoken raken.
We hebben in Juli een afspraak om een biopsie van zijn darmen te doen. Deze biopsie zal aangeven of hij daadwerkelijk deze ziekte heeft. Als hij deze ziekte heeft dan zal er een lange weg met grote operaties volgen. In July weten we meer.


Geen school

Het nieuwe schooljaar was hier net een paar weken begonnen toen alle kinderen door de Corona thuis kwamen te zitten. Ze zijn ondertussen nu al 14 weken thuis en de verveling begint nu toch echt wel toe te slaan. Een aantal scholen geven soms wat huiswerk maar andere scholen doen weer helemaal niks. Wij zijn ondertussen met de kinderen door twee boeken aan het werken. Het ene boek heet: “ the 6 best decisions you can ever make as a teenager”. En de andere heet: “ the road to self-worth”.
Leerlingen
We hopen deze tijd goed te gebruiken door ons te verdiepen in elkaar en samen goed door deze moeilijke tijd te komen.
We willen heel graag deze tijd gebruiken om ook meer te leren over entepreneurship. Zodat de kinderen meer kunnen leren over hun eigen bedrijfjes op te zetten. er is de laatste tijd ook veel trauma naar boven gekomen bij onze kinderen. We zouden hier graag wat resources (boeken) voor kopen. Wie zou ons hier mee willen helpen?


A
.
Tijdens de lockdown hebben we er ook een baby bij gekregen bij Home Sweet Home. De moeder van S. (die vorig jaar ondervoed bij ons kwam) was weer zwanger en is bevallen van een mooi meisje. Het is voor ons allen een moeilijke situatie omdat de moeder verstandelijk beperkt is en ondanks medicatie hele ernstige epileptische aanvallen heeft. (waar ze uren lang niet van wakker wordt)
BabyHaar verstandelijk vermogen is zo laag dat ze niet zelf voor haar kinderen kan zorgen. De vader van de kinderen heeft in 4 jaar tijd 7 kinderen gekregen bij 3 vrouwen en een vierde vrouw is zwanger. Hij heeft niet eens het geld om voor 1 vrouw en kinderen te zorgen. Er zijn ondertussen al veel gesprekken geweest met allerlei familieleden maar niemand wil de zorg op zich nemen. Het is een zeer moeilijke situatie omdat de moeder wel om de kinderen geeft maar het verstandelijk gewoon niet aan kan.


Vaderdag

Dit was de leukste Vaderdag tot nu toe. In 1 van onze gesprekken (aan de hand van het boek) ging het over je talent gebruiken. En als activiteit hebben we Vaderdag gebruikt. In de ochtend hebben de jongere kinderen zelf pannenkoeken gebakken voor papa. Daarna heeft G. hem een massage en pedicure gegeven (Is ze aan het studeren). De meiden hebben voor ons een heerlijke lunch gemaakt. Daarna hebben Br., K. en D. hem opgehaald om basketbal te spelen. Na het avondeten hebben de kinderen een kampvuur georganiseerd. Het was een hele fijne dag voor iedereen.
Pannenkoeken Sporten

Er is nog veel meer te vertellen maar de nieuwsbrief is al wel weer lang genoeg. We wensen iedereen een fijne vakantie.

Naar overzicht