Onze Projecten Zorgboerderij

Home Sweet Home heeft een kleinschalige boerderij waar kinderen en jongeren uit het kindertehuis en uit de omliggende dorpen kunnen werken en leren. Alle kinderen hebben geestelijke en soms lichamelijke beperkingen. Voor deze jongeren is het belangrijk zichzelf te kunnen ontwikkelen naar hun eigen mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen omgeving te laten zien dat zijn ondanks hun beperking, zeker nog wel in staat zijn om dingen te leren en een waardevolle bijdrage te leveren aan hun gemeenschap.

In de ochtend verzorgen de kinderen de dieren, maken ze de hokken schoon en krijgen ze les over het werken op het land. Er is genoeg tijd om met de dieren te knuffelen! In de middag wordt het land voorbereid, planten ze zaden, wordt het onkruid verwijderd en wordt er geoogst en gedroogd. De opbrengst wordt zelf genuttigd of verkocht in ons kleine winkeltje. Op deze manier leren ze het hele proces kennen. Gedurende de dag krijgen de kinderen gezonde en voedzame maaltijden aangeboden.

Dieren verzorgen
Ontwikkelkansen

Op de zorgboerderij staan vriendschap, gezelligheid, positiviteit, aanmoediging en ontwikkelkansen voorop.

Draag je de kinderen van de zorgboerderij een warm hart toe? Word dan vriend van Home Sweet Home, dit kan al voor 5 euro per maand.

Naar overzicht