Afbeelding

Home Sweet Home Zorgboerderij

Home Sweet Home heeft een kleinschalige boerderij waar kinderen en jongeren uit het kindertehuis en uit de omliggende dorpen kunnen werken en leren. Alle kinderen hebben geestelijke en soms lichamelijke beperkingen. Voor deze jongeren is het belangrijk zichzelf te kunnen ontwikkelen naar hun eigen mogelijkheden, maar ook om aan hun eigen omgeving te laten zien dat zijn ondanks hun beperking, zeker nog wel in staat zijn om dingen te leren en een waardevolle bijdrage te leveren aan hun gemeenschap. Door voorlichting te geven, streeft Home Sweet Home ernaar om angst voor handicaps die in de Oegandese cultuur leeft te verminderen bij de lokale bevolking.

In de ochtend verzorgen de kinderen de dieren, maken ze de hokken schoon en krijgen ze les over het werken op het land. Er is genoeg tijd om met de dieren te knuffelen! In de middag wordt het land voorbereid, planten ze zaden, wordt het onkruid verwijderd en wordt er geoogst en gedroogd. De opbrengst wordt zelf genuttigd en we leren kinderen over de verkoop. Op deze manier leren ze het hele proces kennen. Gedurende de dag krijgen de kinderen twee maaltijden aangeboden.

Afbeelding

Op de zorgboerderij staan vriendschap, gezelligheid, positiviteit, aanmoediging en ontwikkelkansen voorop.

Wilt u de kinderen van onze Zorgboerderij steunen? Word dan vriend/vriendin van de Zorgboerderij. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.