Moeders ondersteund in het ouderschap Mama & me

De kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar oud is hoog in Oeganda. Binnen het Mama & me project worden (vaak jonge) moeders ondersteund in het ouderschap, soms zelfs al tijdens de zwangerschap. Kwetsbare, vaak dakloze en ongewild zwangere vrouwen komen tijdelijk bij ons wonen om weer in hun kracht te komen. Door training te bieden op allerlei vlakken, bevorderen we gezonde zwangerschappen en bevallingen en veilige en stabiele gezinnen. Training richt zich onder andere op: financieel onderhoud, landbouw, moeder en kind binding en sociale empowerment.

Voor al de medische zorg gaan wij met de kinderen naar de lokale ziekenhuizen. Wij helpen de ouders om het juiste ziekenhuis te vinden en nemen de kosten voor onze rekening. Wij staan de ouders bij en zorgen dat het ze aan niks ontbreekt als ze in het ziekenhuis zijn.

Als de kinderen ontslagen worden uit het ziekenhuis, bekijken we per kind wat er nodig is om het kind verder te helpen. Wij staan de familie bij zodat ze zelf goed voor hun kind kunnen zorgen. Soms betekent dit dat het kind voor een bepaalde tijd overdag bij ons is. Een tijd waarin het kind kan aansterken en waarin we de ouders les kunnen geven over de juiste voeding voor hun kind.

Ouders bijstaan
Kinderlevens redden

Soms betekent dit dat de moeder en kind bij ons verblijven voor een tijd omdat ze geen plek hebben om te wonen. We bekijken altijd per kind wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Elk kind en elke situatie is anders.

De afgelopen jaren hebben we zo al vele kinderlevens kunnen redden.

Vaak is er melkpoeder nodig voor de ondervoede baby’s, dit is ontzettend duur in Oeganda. Wil je ons Mama & me project ondersteunen? Word dan vriend van Home Sweet Home, dit kan al voor 5 euro per maand

Naar overzicht