22/9/2023nieuwsbrief

Beste lezers,

Het is met een mengeling van emoties dat wij deze nieuwsbrief schrijven. Het is deze keer een andere nieuwsbrief dan normaal. Het is ontzettend zwaar om deze brief te schrijven. Door alle emoties is het moeilijk om onze gedachten goed op papier te zetten maar we gaan proberen om alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Na een ongelofelijke reis van 15 jaar waarin we ons met hart en ziel hebben gegeven aan de dienst voor God en onze geweldige gemeenschap in Oeganda, hebben we besloten om het stokje door te geven aan nieuwe managers en een nieuw hoofdstuk te beginnen in Nederland.

We willen u dus graag op de hoogte brengen dat we gaan stoppen als managers in Oeganda, maar dat we plaats zullen nemen in het bestuur van Home Sweet Home in Nederland. 

Deze beslissing kwam zeker niet lichtvaardig tot stand. We hebben veel nagedacht over onze tijd hier en we zijn zeer dankbaar voor alle ervaringen, vriendschappen en herinneringen.

Onze reis begon met een diepgewortelde passie voor het verbeteren van levens, het ondersteunen van gemeenschappen en het streven naar positieve verandering. We hebben met zoveel inspirerende mensen en organisaties samengewerkt en we hebben veel prachtige projecten op kunnen zetten en veel mensen mogen bijstaan.

Gedurende deze 15 jaar hebben we Home Sweet Home op kunnen zetten en het tot een succesvol project omgetoverd. We hebben veel gelachen en gehuild. We hebben uitdagingen overwonnen en successen gevierd. 

Het is geen geheim dat ons werk de laatste 15 jaar zwaar is geweest, en dat het ons geconfronteerd heeft met veel traumatische situaties. We zijn altijd toegewijd geweest aan onze missie en we hebben ons ingezet om positieve veranderingen te brengen in de levens van de mensen die we dienen. Echter, als we eerlijk zijn – dit werk kan een diepe emotionele tol eisen -. Dat heeft het bij ons in ieder geval wel gedaan. Het constant zien van lijden, onrecht en trauma is een zware last om te dragen.

Onze missie is ontzettend belangrijk maar onze gezondheid en welzijn zijn dat ook. Na een lange reis is onze energie op. Het is zwaar om elke dag zoveel onrecht en trauma te zien.

Het is nu tijd om het managers stokje over te geven aan mensen met nieuwe energie. Mensen die (nog) de kracht en energie hebben om zich 100% in te zetten voor de mensen die HSH begeleiden en helpen.

We gaan niet vertrekken zonder dat we een goed plan hebben voor de toekomst. We zijn in gesprek met de nieuwe managers en we zullen hen snel aan u voorstellen.

Hoewel we naar Nederland verhuizen betekent dit niet dat ons werk voor HSH ophoudt. We zullen altijd streven naar een betere en eerlijkere wereld en we zullen onze ervaring en passie gebruiken in het bestuur van onze Stichting in Nederland.

We willen onze oprechte dank uitspreken aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van deze reis. Onze collega’s, bestuursleden, vrienden en gemeenschappen die we gediend hebben. Jullie hebben ons leven verrijkt en we zijn dankbaar voor elke stap van de weg. 

De verhuizing naar Nederland is een spannende stap voor ons en we zijn ons ervan bewust dat dit nieuwe avontuur vol met uitdagingen zal zijn.

Na een lange periode waarin we ons intensief hebben ingezet voor anderen, bevinden we ons nu in een fase waarin we zelf wat hulp en ondersteuning kunnen gebruiken. We staan momenteel voor uitdagingen waarvoor we niet alleen de oplossingen kunnen vinden.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u/jullie bereid zouden zijn om eens met ons mee te denken en/of om te kijken of u misschien een oplossing weet. Elk advies of hulp zou voor ons al een groot verschil kunnen maken.

Wij zullen zo concreet mogelijk proberen te zijn om aan te geven waar we hulp bij kunnen gebruiken. Dit is moeilijk om te doen omdat wij altijd degene zijn die alles wat we hebben weggeven hebben, maar we weten dat jullie als vrienden, sponsors en dierbaren ons altijd in uw gedachten en gebeden hebben gehad en we voelen ons comfortabel genoeg om dit met jullie te delen.

Er is een aantal gebieden waar we hulp en advies in zouden kunnen gebruiken.

  1. Huisvesting
  2. Door de regelgeving en het tekort aan huizen is het heel erg moeilijk om een huisje voor ons te vinden. Doordat we geen inkomen hebben gehad in Nederland kunnen we dit niet bewijzen. We moeten een plek hebben waar we ons kunnen inschrijven en een plekje om te wonen. Als u enig idee heeft hoe we dit kunnen doen of een huisje weet, dan zouden wij dit advies heel graag ontvangen. Voor de eerste tijd in Nederland hebben we niet veel nodig. (We zijn het hier gewend om het vaak zonder water en stroom en andere gemakken te doen) We willen meteen gaan werken als we aankomen en gelukkig zijn er genoeg banen in de sectoren waar we in zoeken.
  1. Financiën
  2. We willen eerlijk zijn over onze financiën. We hebben er altijd alles aan gedaan dat HSH het hoofd boven water kon houden en dat we zo veel mogelijk mensen konden helpen. Hierdoor hebben we altijd genoegen genomen met een, voor Nederlandse begrippen, zeer magere projectbeheerders vergoeding. We hebben ook veel geld in de adoptie van Devin en Brechje gestoken. Wij willen u met een nederig hart voor een eenmalige donatie vragen zodat we ons leven financieel in Nederland op de rit kunnen krijgen.
  1. Nieuw
  2. Alles zal helemaal nieuw voor ons zijn. Ik (Suzan) heb alleen als kind in Nederland gewoond en de rest van het gezin nog nooit. Als u enig ander advies heeft over het wonen in Nederland dan zijn wij hier ook erg blij mee. Bijvoorbeeld over het onderwijs, belastingen, bankrekeningen, telefoon, etc.
  1. Goederen
  2. We komen alleen met wat koffers aan in Nederland. Als U oude kleding/jassen of andere spullen heeft die U niet meer nodig heeft en nog wel goed zijn, dan zouden wij dit ook zeer waarderen.

Als U vragen heeft of meer informatie wilt dan kunt U een berichtje sturen naar:
Suzanotim@live.com

Financiële steun onder de naam Zenon en Suzan
Met een Dankbaar hart,
Gods zegen,

Zenon en Suzan Otim

Naar overzicht