17/11/2020Nieuwsbrief

Het is een understatement om te zeggen dat het druk was de afgelopen twee maanden.

Wij groeten iedereen deze keer vanuit Nederland. 

Reis naar Nederland
Het is een understatement om te zeggen dat het druk was de afgelopen twee maanden. We zijn de afgelopen maanden heel erg druk geweest met papierwerk om identificatiekaarten te krijgen voor al onze kinderen. Twee jaar geleden was er een algemene telling van alle mensen in Oeganda. Ze kwamen naar de scholen en de kinderen moesten hun informatie opgeven. Het was heel lief om te horen dat de kinderen ons als hun ouders op hadden gegeven maar het is/was legaal niet zo praktisch. We moesten namelijk nu per kind bewijzen of we hen ouders zijn (dat was niet zo moeilijk met pleegzorg papieren) maar ze wilden ook papierwerk hebben van het verleden. Het papierwerk wat we hadden van al die jaren geleden was niet goed genoeg. Ze hadden nieuwe papieren nodig. Het was en is nog steeds een uitdaging om deze papieren weer te verkrijgen. (Op en politiebureau waar we waren zijn bijvoorbeeld alle papieren van 5 jaar verdwenen) Al deze regeringsgebouwen zitten in de hoofdstad. Dit is 3 tot 6 uur rijden van ons vandaan. Zenon is daar op een gegeven moment maar doordeweeks gaan slapen omdat het reizen te veel werd.

Naast al dit papierwerk waren we bezig om Visa’s en nieuwe paspoorten te regelen voor ons zodat wij naar Nederland konden reizen. Tot drie dagen voor onze komst was dit nog onduidelijk. Corona hield ons ook wel tegen maar als we onze tickets van de verzekering nu niet zouden gebruiken dan zouden we daar geen aanspraak op kunnen maken.

We zijn twee weken geleden eindelijk naar Nederland gereisd. We hadden negatieve Corona testen en we zijn de eerste 10 dagen in quarantaine gegaan. Ondertussen zijn we ook al naar het graf van mijn moeder geweest en ben ik haar spulletjes aan het uitzoeken.

In Oeganda hebben Christina en Angela onze taak tijdelijk overgenomen. Christina heeft hieronder een stukje geschreven.

Hallo,

Ik wil me eerst even voorstellen. Ik ben Christina van den Berge en ik ben sinds 7 oktober 2020 weer werkzaam bij Home Sweet Home als vrijwilliger.

Van januari tot en met maart 2020 heb ik vrijwilligerswerk bij Home Sweet Home gedaan. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en vond de diversiteit in werkzaamheden ook erg fijn.

Na deze periode bleef het project en Uganda me erg trekken en heb ik besloten om hier nogmaals heen te gaan voor 3 maanden.

Nu Suzan en Zenon in Nederland zijn mag ik, samen met Angela, de komende tijd Home Sweet Home waarnemen. Het is best even wennen en een echte uitdaging. Ik kijk met nieuw respect naar al het werk dat Suzan en Zenon hier verzetten. Gelukkig hebben Suzan en Zenon ons van te voren goed ingewerkt en hebben ze alle taken goed overgedragen aan ons. We maken er samen een mooie en waardevolle tijd van. Deze week zijn we bijvoorbeeld met de kinderen gaan zwemmen. We genoten met volle teugen en we gaan dit, op verzoek van de kinderen, zeker vaker doen.

Groeten, Christina

Nog wat nieuwtjes:

Vacature docent
Vanaf april 2021 zou een vrijwillig docent ons heel goed kunnen helpen bij het onderwijs aan onze kinderen. Heb je interesse, reageer dan op de vacature op de website: https://homesweethomeuganda.nl...

School
Terwijl de meeste kinderen nog thuis zitten vanwege Corona, mochten de examenkandidaten als uitzondering weer naar school. Rachael zit nu in het examenjaar van de basisschool en Gift en Kawa zijn ook aan hun examenjaar begonnen. Gift als schoonheidsspecialiste en Kawa als kleermaakster.

Kato
Kato (die tijdelijk bij ons woont voor ondervoeding) heeft twee weken geleden tweelingbroertjes gekregen. Ze zijn erg klein en we zullen dat in de gaten blijven houden en ze extra steunen in deze tijd.

Spullen doneren Nederland
Voor het eerst zal het makkelijker zijn om spullen mee te nemen naar Oeganda. We hebben dadelijk namelijk 14 koffers en handbagage om mee terug te nemen naar Oeganda.

U kunt dus voor het eerst uw pakketje voor ons of voor uw sponsor kind goedkoop versturen. U kunt ons heel erg helpen met de spullen die op https://www.lijstje.nl/homeswe... staan.

U kunt het naar dit adres sturen:
Judo Tempelaars
Maashaven 178
6041TB Roermond

Actie op locatie

Nu we in Nederland zijn, komen we graag naar uw organisatie/kerk/school om het verhaal van Home Sweet Home te vertellen en een actie te houden. Bijvoorbeeld rondom kerst. We zijn nog tot halverwege januari in Nederland. U kunt hiervoor contact opnemen via: info@homesweethomeuganda.nl
Ook is het mogelijk om een online ontmoeting te plannen met video.

Bezoek aan Zeeland
Momenteel verblijven we in Zeeland. We hebben tijd en (beperkte) ruimte om gasten te ontvangen. We vinden het heel leuk om onze volgers en sponsoren ontmoeten! Wil je langskomen? Neem dan contact op via: 00256 779359407 (dit is een Oegandees nummer, we zijn goed bereikbaar via Whatsapp)

Online meet & greet
Safe the date! Op zondag 3 januari is er om 16:00 een online meet & greet met Suzan en Zenon. Zij zullen een presentatie geven over Home Sweet Home en de verschillende projecten. Ook zal er tijd zijn om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Je komt in de meeting via: Zoom
Inlogcode: Meeting ID: 975 7256 2923
Passcode: HSH123

Het is fijn als je je vooraf aanmeldt via info@homesweethomeuganda.nl

Naar overzicht