Afbeelding

Home Sweet Home Pleeggezin

Ieder kind heeft recht op een warm en veilig thuis.

Er worden maximaal 15 kinderen opgevangen in ons kinderhuis, op deze manier blijven we kleinschalig en kunnen de kinderen in een gezinssituatie opgroeien. De achtergronden van de kinderen zijn heel verschillend, maar ze hebben allemaal een moeilijke tijd meegemaakt voordat ze bij ons terecht kwamen en zijn veelal getraumatiseerd. Veel kinderen zijn achtergelaten en hebben psychische en/of medische problemen, zoals HIV. We vangen ook kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking op. Deze kinderen zijn vaak niet welkom in andere kinderhuizen. Samen met de lokale medewerkers krijgen de kinderen de mogelijkheid om op te groeien in een christelijke woonomgeving, met respect voor de Oegandese cultuur en tradities.

De kinderen wonen sinds 2009 bij Home Sweet Home en hebben Zenon en Suzan als pleegouders. Al onze kinderen kunnen (door traumatische gebeurtenissen) niet meer bij hun ouders wonen of zijn te vondeling gelegd. In 2009 zijn we een kinderhuis begonnen in Njeru. Daarna zijn we verhuisd naar Bukaya. De locatie werd al snel te klein en in 2011 hebben we zelf een huis gebouwd in Butema Village, niet ver van Jinja, een stad in zuidoost Oeganda.

Over de jaren is de zorg veranderd. De kinderen zijn gegroeid en we hebben nu tieners en jongvolwassenen. Het accent van de zorg is verschoven van zorgen en helpen naar coachen en ondersteunen. Scholing is nu ook een belangrijk onderwerp geworden. De kinderen zijn nu ouder en moeten hun toekomst op gaan bouwen. Goede scholing kan het verschil maken in hun levens.

Wilt u de kinderen van ons kinderhuis steunen? Word dan vriend/vriendin van onze weeskinderen. Dat kan al vanaf € 5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.