Afbeelding

Vincent's Fysio

Met Vincent's Fysio streven we ernaar de best mogelijke zorg te kunnen bieden aan kinderen met een beperking uit de wijdere omgeving. Dit is waar we ons al jaren op richten. We streven ernaar om deze zorg steeds te verbeteren en meer kinderen uit de gemeenschap te bereiken.

Wij bieden de kinderen twee ochtenden in de week fysiotherapie aan. Hiervoor hebben we een eigen Fysiotherapeut in dienst. Hij probeert, samen met de ouders, zoveel mogelijk vooruitgang te bereiken bij de kinderen. Door aan te sluiten bij de mogelijkheden van een kind en hierbij een passende behandeling te bieden.

Tevens zorgen we ervoor dat kinderen in het ziekenhuis worden gezien voor de juist diagnose, behandeling of medicatie. Als ouders deze zorg niet kunnen betalen, betalen wij die voor hen. Vanuit de diagnose die gesteld is, geven we voorlichting aan ouders over de beperking van het kind en de zorg die het nodig heeft. Veel van deze ouders hebben geen toegang tot het internet en hebben vaak weinig kennis over de diagnose die gesteld is. Wij gaan er samen met hen voor zitten om de juiste informatie op te zoeken en te delen.

Vincent's Fysio is vernoemd naar Vincent van Wijmen. Hij was advocaat te Breda (Nederland) en secretaris van de Stichting Katholieke Wezenverzorging

Afbeelding

Wilt u de kinderen van Vincent's Fysio steunen? Word dan vriend/vriendin van Vincent's Fysio. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.

Tijdens zijn ziekte is hij via één van de verpleegsters in contact gekomen met Stichting Home Sweet Home. Ter nagedachtenis aan hem heeft een stichting een donatie gedaan om Vincent's Fysio (voorheen Daycare Vincent) te realiseren.