Afbeelding

Home Sweet Home Ondervoeding

De kindersterfte voor kinderen onder de 5 jaar oud is hoog in Oeganda. Over de jaren heen heeft Home Sweet Home al vele kinderen mogen helpen die ernstig ondervoed waren. Dit deden we alleen als we hier specifiek voor gevraagd werden omdat we ons concentreerden op andere projecten. Ondanks dat het oorspronkelijk geen project van ons is bleven de kinderen maar komen en zagen we de noodzaak om hier wel een project voor op te starten.

Nu de omgeving weet wij ondervoede kinderen helpen loopt het storm. Via, via horen mensen dat wij helpen en weten ze ons te vinden.

Wij zijn geen medische organisatie en voor al de medische zorg sturen wij de kinderen naar de lokale ziekenhuizen. Wij helpen de ouders om het juiste ziekenhuis te vinden en wij betalen de kosten die er ontstaan. Wij staan de ouders bij en zorgen dat het ze aan niks ontbreekt als ze in het ziekenhuis zijn.

Als de kinderen ontslagen worden uit het ziekenhuis, bekijken we per kind wat er nodig is om het kind verder te helpen. Wij staan de familie bij zodat ze zelf goed voor hun kind kunnen zorgen.

Soms betekent dit dat er melkpoeder nodig is omdat de baby te vroeg was geboren en de moeder geen borstvoeding heeft. Melkpoeder is heel duur hier en de meeste mensen kunnen dit niet betalen.

Afbeelding
Afbeelding

Soms betekent dit dat het kind voor een bepaalde tijd overdag bij ons is. Een tijd waarin het kind kan aansterken en waarin we de ouders les kunnen geven over de juiste voeding voor hun kind.

Soms betekent dit dat de moeder en kind bij ons verblijven voor een tijd omdat ze geen plek hebben om te wonen.

We bekijken altijd per kind wat er nodig is om de situatie te verbeteren. Elk kind en elke situatie is anders.

We hebben zo al veel levens mogen redden en hopen nog veel meer kinderen te kunnen helpen in de toekomst. Helpt u ons mee?

Wilt u de kinderen van ons ondervoedingsproject steunen? Word dan vriend/vriendin van de Zorgboerderij. Dat kan al vanaf €5,- per maand. Klikt u hier voor meer informatie.

Afbeelding